Ρομποτικό δελφίνι για ζωολογικούς κήπους


Ένα δελφίνι- ρομπότ για ζωολογικούς κήπους δημιούργησε η Edge Innovations, εταιρεία στις ΗΠΑ με τμήμα που εξειδικεύεται στα animatronics και τα ειδικά εφφέ.

Η τιμή του αρχίζει από τα 3 εκατ. δολάρια και φτάνει ως τα 5 εκατ. Όπως αναφέρει το Reuters, παρατηρητές λένε πως το τηλεχειριζόμενο δελφίνι της Edge Innovations μοιάζει σαν πραγματικό- σε βαθμό που μπόρεσε να «ξεγελάσει» και μια γυναίκα που κολύμπησε μαζί του.

Η εταιρεία ελπίζει πως τέτοιου είδους animatronics, που χρησιμοποιούνται σε ταινίες, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία των επισκεπτών σε θεματικά πάρκα, αντί για πραγματικά ζώα που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Σε αυτό το πλαίσιο, επισκέπτες θα μπορούσαν να κολυμπάνε και μαζί με μεγάλους λευκούς καρχαρίες ή ακόμα και προϊστορικά πλάσματα.

«Υπάρχουν περίπου 3.000 δελφίνια αυτή τη στιγμή σε αιχμαλωσία, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εκατομμυρίων δολαρίων, απλά για εμπειρίες με δελφίνια. Οπότε υπάρχει προφανώς μια διάθεση να αγαπήσει ο κόσμος και να μάθει για τα δελφίνια» είπε ο Γουόλτ Κόντι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα animatronics θα μπορούσαν να φέρουν πίσω στους ζωολογικούς κήπους και τα θεματικά πάρκα το κοινό που αποδοκιμάζει τη χρήση αληθινών, ζωντανών ζώων, είπε ο Κόντι. Σημειώνεται πως περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει ή περιορίσει την παρουσία άγριων ζώων σε τσίρκα.

Στα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια, ένα 250 κιλών και 2,5 μέτρων animatronic δελφίνι, με δέρμα φτιαγμένο από ιατρική σιλικόνη, χρησιμοποιήθηκε σε ένα πρόγραμμα για σχολεία σε συνεργασία με την TeachKind, που υπάγεται στην ΡΕΤΑ. Σημειώνεται πως η Edge έφτιαξε επίσης τα πλάσματα που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες όπως το «Free Willy», το «Deep Blue Sea» και το «Anaconda».

Source link

Σχολιάστε