Τι είναι η Βελτιστοποίηση SEO;

Τι είναι η Βελτιστοποίηση SEO;

Το SEO ή βελτιστοποίηση SEO σημαίνει «βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης». Θα πρέπει να κάνετε όλα αυτά τα πράγματα που χρειάζονται να γίνουν στην ιστοσελίδα σας σύμφωνα με τις βασικές αρχές του αλγορίθμου της Google για να αυξήσετε τους πιθανούς αλλά και τους υπάρχοντες πελάτες στην επιχείρησή σας.

Πώς λειτουργεί το SEO;

Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Bing χρησιμοποιούν ρομπότ για ανίχνευση σελίδων στον ιστό, μεταβαίνοντας από ιστότοπο σε ιστότοπο, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με αυτές τις σελίδες και τοποθετώντας τους σε ευρετήριο. Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι αναλύουν σελίδες στο ευρετήριο, λαμβάνοντας υπόψη εκατοντάδες παράγοντες κατάταξης ή σήματα, για να προσδιορίσουν ότι οι σελίδες παραγγελίας θα πρέπει να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης για ένα δεδομένο ερώτημα.

Οι παράγοντες κατάταξης αναζήτησης μπορούν να θεωρηθούν πληρεξούσιοι για πτυχές της εμπειρίας του χρήστη. Ο Περιοδικός Πίνακας των SEO Factors οργανώνει τους παράγοντες σε έξι κύριες κατηγορίες και βάρη το καθένα με βάση τη συνολική του σημασία για το SEO. Για παράδειγμα, η ποιότητα περιεχομένου και η έρευνα λέξεων-κλειδιών είναι βασικοί παράγοντες βελτιστοποίησης περιεχομένου και η ανιχνευσιμότητα και η φιλικότητα προς κινητά είναι σημαντικοί παράγοντες αρχιτεκτονικής ιστότοπου.

Οι αλγόριθμοι αναζήτησης έχουν σχεδιαστεί για να εμφανίζουν σχετικές, έγκυρες σελίδες και να παρέχουν στους χρήστες μια αποτελεσματική εμπειρία αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας και του περιεχομένου λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους παράγοντες μπορεί να βοηθήσει τις σελίδες σας να κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σε αντίθεση με τις πληρωμένες διαφημίσεις αναζήτησης, δεν μπορείτε να πληρώνετε μηχανές αναζήτησης για να λάβετε υψηλότερες οργανικές κατατάξεις αναζήτησης.

Γιατί είναι σημαντικό το SEO για το μάρκετινγκ;

Το SEO είναι ένα θεμελιώδες μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ, επειδή οι άνθρωποι πραγματοποιούν τρισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε χρόνο, συχνά με εμπορική πρόθεση να βρουν πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες. Η αναζήτηση είναι συχνά η κύρια πηγή ψηφιακής επισκεψιμότητας για επωνυμίες και συμπληρώνει άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Μεγαλύτερη ορατότητα και υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης από ότι ο ανταγωνισμός σας μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην κατώτατη γραμμή σας.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αναζήτησης εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια για να δώσουν στους χρήστες περισσότερες άμεσες απαντήσεις και πληροφορίες που είναι πιο πιθανό να κρατήσουν τους χρήστες στη σελίδα αποτελεσμάτων αντί να τους οδηγούν σε άλλους ιστότοπους.

Επίσης, σημειώστε, λειτουργίες όπως πλούσια αποτελέσματα και Πίνακες γνώσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης μπορούν να αυξήσουν την προβολή και να παρέχουν στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία σας απευθείας στα αποτελέσματα.

Πώς μπορώ να μάθω SEO;

Για μια χρήσιμη βουτιά στο SEO, ο Περιοδικός Πίνακας SEO Factors θα σας παρουσιάσει όλες τις βασικές έννοιες που πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων για την επιτυχή SEO εκτός σελίδας και εκτός σελίδας, καθώς και τις «Τοξίνες» ή τακτικές που μπορούν να βλάψουν τις κατατάξεις σας.

Ο πίνακας και η συνοδευτική αναφορά εξετάζουν επίσης τους αναδυόμενους κλάδους αναζήτησης:

  • Τοπική αναζήτηση
  • Αναζήτηση εικόνων
  • Αναζήτηση βίντεο
  • Φωνητική αναζήτηση

Ο περιοδικός πίνακας των παραγόντων SEO χρησιμεύει ως το θεμέλιο αυτού του οδηγού για SEO. Μαζί, αυτοί οι πόροι θα σας βοηθήσουν να μάθετε για το SEO και να ενημερώσετε τη στρατηγική σας για επιτυχία.

Βέλτιστες πρακτικές έρευνας λέξεων-κλειδιών SEO

Το πρώτο βήμα στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι να προσδιορίσετε τι πραγματικά βελτιστοποιείτε. Αυτό σημαίνει τον προσδιορισμό όρων που αναζητούν οι χρήστες, γνωστοί και ως «λέξεις-κλειδιά», για τους οποίους θέλετε να κατατάσσεται ο ιστότοπός σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε η εταιρεία widget να εμφανίζεται όταν οι χρήστες αναζητούν “widget” και ίσως όταν πληκτρολογούν πράγματα όπως “αγορά widget”. Το παρακάτω σχήμα δείχνει τον όγκο αναζήτησης ή τον εκτιμώμενο αριθμό αναζητήσεων για έναν συγκεκριμένο όρο, για μια χρονική περίοδο.

Παρακολούθηση λέξεων-κλειδιών SEO σε διάφορες χρονικές περιόδους

Υπάρχουν διάφοροι βασικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον προσδιορισμό των λέξεων-κλειδιών που θέλετε να στοχεύσετε στον ιστότοπό σας:

Όγκος αναζήτησης – Ο πρώτος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόσα άτομα πραγματικά αναζητούν μια δεδομένη λέξη-κλειδί. Όσο περισσότερα άτομα εκεί αναζητούν μια λέξη-κλειδί, τόσο μεγαλύτερο είναι το πιθανό κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε. Αντίθετα, εάν κανείς δεν ψάχνει για μια λέξη-κλειδί, δεν υπάρχει διαθέσιμο κοινό για να βρει το περιεχόμενό σας μέσω της αναζήτησης.

Συνάφεια – Ένας όρος μπορεί να αναζητείται συχνά, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σχετίζεται με τις προοπτικές σας. Η συνάφεια των λέξεων-κλειδιών ή η σύνδεση μεταξύ περιεχομένου σε έναν ιστότοπο και του ερωτήματος αναζήτησης του χρήστη, είναι ένα κρίσιμο σήμα κατάταξης.

Ανταγωνισμός – Οι λέξεις-κλειδιά με υψηλότερο όγκο αναζήτησης μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική επισκεψιμότητα, αλλά ο ανταγωνισμός για κορυφαία θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης μπορεί να είναι έντονος.

Πρώτα πρέπει να καταλάβετε ποιοι είναι οι υποψήφιοι πελάτες σας και ποιοι είναι πιθανό να αναζητήσουν. Από εκεί πρέπει να καταλάβετε:

  • Τι είδους πράγματα ενδιαφέρονται;
  • Ποια προβλήματα έχουν;
  • Τι είδους γλώσσα χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τα πράγματα που κάνουν, τα
  • εργαλεία που χρησιμοποιούν κ.λπ.;
  • Από ποιον άλλο αγοράζουν πράγματα;

Μάθετε περισσότερα για το SEO:

Σχολιάστε