Αλήθεια ή μύθος είναι ότι τα αρώματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης;

Αλήθεια ή μύθος είναι ότι τα αρώματα δεν έχουν ημερομηνία λήξης;

Οι περισσότεροι από εμάς στην ερώτηση αν τα αρώματα είναι παντοτινά ή λήγουν όπως όλα τα πράγματα απαντάνε διφορούμενα. Κάποιοι λένε ότι αφού μυρίζει άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, και άλλοι ότι και τα αρώματα λήγουν.

Που βρίσκετε η αλήθεια άραγε και πώς μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι το δικό μας άρωμα έχει πράγματι λήξει; Όπου και να φυλάσσεται ένα άρωμα όσο και να προστατεύεται από το ηλιακό φως και την ζέστη πρέπει να του δείξουμε την προσοχή μας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε για χρόνια.

Το δικό μου άρωμα έχει ημερομηνία λήξης;

Όταν κοιτάζετε την συσκευασία σε προϊόντα ομορφιάς (αυτό περιλαμβάνει φυσικά και όλα τα προϊόντα μακιγιάζ), τότε συχνά μπορείτε να δείτε την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ως πότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Τα αρώματα δεν διαρκούν για πάντα και καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε σε λογικά χρονικά πλαίσια για να μην έχετε προβλήματα, είτε δερματικά, είτε αλλεργικά.

Αρώματα όπως το Dolce&Gabbana Light Blue EDT 100ml θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό από το Elizabeth Arden Green Tea Fig EDT 100ml. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον οίκο μόδας Dolce&Gabbana μπορείτε να διαβάσετε στο blog της venera.gr https://venera.gr/blog/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-dolcegabbana/

1. Πώς να καταλάβω ότι το συγκεκριμένο άρωμά μου έχει λήξει;

Για να ξέρετε πόσο διαρκεί το άρωμά σας, είναι καλό να ενδιαφερθείτε και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το ίδιο το άρωμα. Μπουκάλια που περιέχουν νότες ξυλώδεις, κεχριμπαρένιες ή μόσχου συνήθως διαρκούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο δέρμα μας χαρίζοντας μας υπέροχες μυρωδιές. Από την άλλη πλευρά, οι πιο φυσικές μυρωδιές όπως λουλούδια, φρούτα κτλ τείνουν να εξατμίζονται ευκολότερα και να κρατάνε λιγότερο χρόνο.

Οι ειδικοί αρωμάτων λένε ότι σε γενικές γραμμές η χρονική περίοδος όπου το άρωμα θα σας προσφέρει την μυρωδιά του είναι από τρία έως πέντε χρόνια.

2. Πώς να καταλάβω ότι το άρωμα έληξε;

Αν υποψιάζεστε ότι το άρωμα που αγοράσατε από ένα e-shop πέρυσι το καλοκαίρι μπορεί να έχει εξατμιστεί θα το καταλάβετε από δυο πράγματα:

  • Η οπτική του εμφάνιση είναι διαφορετική

Αν το περιεχόμενο έχει αλλάξει το χρώμα του σε πιο σκούρο αυτό είναι ένδειξη ότι έχει αρχίσει να χαλάει.

  • Η μυρωδιά του έχει αλλοιωθεί

Εάν, όταν ψεκάσετε στο δέρμα σας αισθανθείτε ότι η μυρωδιά είναι ασθενέστερη από ότι είχατε συνηθίσει είναι επίσης δείγμα προβλήματος στο άρωμα.

Ένα εύκολο tip το οποίο μπορούμε το οποίο συστήνουμε σε κάθε πελάτη μας είναι να αγοράζετε μικρές φιάλες αρωμάτων , ένα άρωμα 30 ml θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα και θα καταναλωθεί γρηγορότερα από ένα μπουκάλι των 100 ml. Επίσης η συχνή αλλαγή αρωμάτων επιβάλλετε τόσο για την αλλαγή ψυχικής διάθεσης όσο και από θέμα κούρασης συνέχεια να φοράτε το ίδιο άρωμα, όσο και φανταστικό να είναι αυτό.

Ποιους τύπους αρωμάτων να αποφεύγουμε;

  • Αρώματα με μικρή ποσότητα αλκοόλ
  • Αρώματα που έχουν ως βάση το λάδι ή άλλα έλαια.
  • Αρώματα που χρησιμοποιούν το πατσουλί ή νότες εσπεριδοειδών

Το αλκοόλ σε ένα άρωμα είναι η βάση για να διαρκεί πολύ και να είναι έντονο, μην το ξεχνάμε αυτό. Στο αλκοόλ υπάρχουν στοιχεία τα οποία λειτουργούν ως φυσικοί σταθεροποιητές μεγιστοποιώντας την σταθερότητα του σώματος και την διάρκεια χρήσης.

Πώς να φορέσουμε σωστά ένα άρωμα;

Ένα κλασσικό τρικ είναι να φορέσουμε το άρωμα αμέσως μόλις βγούμε από το μπάνιο, όσο το δέρμα μας είναι υγρό. Έτσι η μυρωδιά του αρώματος μας θα κρατήσει για περισσότερη ώρα. Δοκιμάστε το με ένα άρωμα Dolce&Gabbana όπως το ανδρικό Dolce&Gabbana και θα με θυμηθείτε.

 

 

Σχολιάστε