Project Mineral: Ρομπότ για επιθεώρηση καλλιεργειών


Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, αποκάλυψε πρωτότυπα ρομπότ που μπορούν να επιθεωρούν μεμονωμένα φυτά σε χωράφια, προκειμένου οι αγρότες να μπορούν να βελτιώσουν τις συγκομιδές τους.

Όπως αναφέρει το BBC, τα ρομπότ κινούνται στα χωράφια πάνω σε ψηλούς, όρθιους πυλώνες/ στήλες, προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν πάνω από τα φυτά χωρίς να τα ενοχλούν. Σκοπός είναι η συγκέντρωση μεγάλων όγκων δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που αναπτύσσονται τα φυτά.

Το Project Mineral ανήκει στην εταιρεία Χ της Alphabet, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών για ιδιαίτερα φιλόδοξες/ «εξωτικές» ιδέες.

Σε σχετικό blogpost ο επικεφαλής του προγράμματος, Έλιοτ Γκραντ, είπε πως ελπίζει σε καλύτερα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε «μεταμόρφωση» της γεωργικής βιομηχανίας. Στόχος της ομάδας, όπως αναφέρθηκε, είναι να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου για τροφή και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των καλλιεργειών.

Τα παρόντα εργαλεία δεν δίνουν στους αγρότες τις πληροφορίες που χρειάζονται- ωστόσο, «πώς θα ήταν αν το κάθε φυτό μπορούσε να παρακολουθείται και να λαμβάνει ακριβώς τη διατροφή που χρειαζόταν;» έγραψε ο Γκραντ. «Πώς θα ήταν μπορούσαμε να εξιχνιάσουμε τις γενετικές και περιβαλλοντικές κινητήριες δυνάμεις πίσω από τις συγκομιδές;».

Αν και οι αγρότες έχουν πληροφορίες για το έδαφος ή τον καιρό, το ρομπότ αυτό έχει σχεδιαστεί για να βλέπει πώς τα φυτά μεγαλώνουν και ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους. Τα τελευταία χρόνια το ρομπότ έχει χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες φράουλας στην Καλιφόρνια και σόγιας στο Ιλινόι, συλλέγοντας εικόνες υψηλής ποιότητας για κάθε φυτό και μετρώντας κάθε καρπό. Επίσης, μπορεί να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το ύψος των φυτών, τα φύλλα και το μέγεθος των καρπών. Τα δεδομένα αυτά εισάγονται σε ένα σύστημα machine-learning για τον εντοπισμό μοτίβων και πληροφοριών χρήσιμων για τους αγρότες.

H Mineral συνεργάζεται ήδη με αγρότες σε Αργεντινή, Καναδά, Νότια Αφρική και ΗΠΑ, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του ρομπότ στο εμπόριο.

 

 





Source link

Σχολιάστε